Calion Prod din Jibou, deţinut de doi antreprenori, produce lactate şi brânzeturi de 3,5 milioane lei. „Avem cerere mai mare decât putem să producem“

Autor: Florentina Niţu 03.05.2019
Titus Dan Bujor şi Aurel Tîrziu, ingineri mecanci electronişti de profesie, au pus în 1997 bazele companiei de produse lactate şi brânzeturi Calion Prod, în oraşul Jibou din judeţul Sălaj, cu fonduri proprii, cu gândul să facă producţie, căci “producţia are o valoare adăugată mare“. Afacerea a crescut constant, organic, iar după mai bine de două decenii, cifra de afaceri a companiei a ajuns la peste 3,5 milioane de lei.

„Am pornit pe drumul industriei alimentare cu paşi mărunţi. Nu ştiam prea multe despre ea, dar pentru că a fost un moment oportun, cu o doză de incon­şti­enţă, am făcut o mică fabrică de lactate. Am început să procesăm 500 de litri de lapte pe zi, iar acum procesăm 3.500 de litri de lapte. Facem manufactură, pro­duse naturale din lapte de vacă, colectat de la 50 de producători din judeţ. Afacerea a crescut constant“, povesteşte Titus Dan Bujor, administratorul companiei Calion Prod Jibou.