Peste 250 de rachete, lansate din Fâşia Gaza spre Israel în cursul zilei de sâmbătă

Autor: Bianca Pavaluca 05.05.2019

Peste 250 de rachete au fost lansate de către militanţii din Fâşia Gaza spre Israel, în cursul zilei de sâmbătă, la care armata israeliană a răspuns prin bombardarea a peste 100 de poziţii Hamas din Fâşia Gaza, relatează CNN.

Conflictul a escaladat sâmbătă dimineaţă, când militanţii din Fâşia Gaza au lansat aproximativ 50 de rachete spre Israel, atacul continuând pe tot parcursul zilei, conform Forţelor de Apărare Israeliene (IDF).

Oficialii IDF au transmis că majoritatea rachetelor lansate din Fâşia Gaza au fost interceptate de sistemul de apărare aeriană.

Ca răspuns la atacurile militanţilor, armata israeliană a efectuat o serie de atacuri aeriene care au vizat aproximativ 130 de poziţii Hamas din Fâşia Gaza.

Trei israelieni au fost răniţi de către rachetele lansate din Fâşia Gaza, iar patru palestinieni au fost ucişi în urma atacurilor aeriene israeliene.

Organizaţia Naţiunilor Unite a transmis că lucrează împreună cu autorităţile din Egipt pentru reinstaurarea unui armistiţiu.

Printre ţintele vizate de atacurile aeriene israeliene s-a numărat şi sediul agenţiei de presă turce Anadolu din Fâşia Gaza, lucru condamnat de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

„Condamnăm dur atacul israelian asupra birourilor agenţiei de presă Anadolu din Fâşia Gaza. Turcia şi agenţia Anadolu vor continua să spună lumii despre terorismul israelian şi despre atrocităţile comise în Fâşia Gaza”, a declarat Erdogan prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

De asemenea, şi ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu a criticat atacul care a vizat agenţia de presă, menţionând că acţiunile Israelului reprezintă crime împotriva umanităţii.