Economistul Reza Baqir, fostul şef la misiunii FMI în România, devine noul guvernator al băncii centrale din Pakistan

Autor: Alex Ciutacu 05.05.2019

Economistul pakistanez Reza Baqir, care a condus misiunea Fondului Monetar Internaţional (FMI) pentru România din 2016 şi până în decembrie 2017, a devenit noul guvernator al băncii centrale din Pakistan, potrivit Reuters.

Reza Baqir a preluat conducerea băncii centrale într-un moment tesionat, în care naţiunea asiatică încearcă să finalizeze negocierile pentru un bailout din partea FMI, într-o încercare de a evita o criză economică.

Guvernul pakistanez speră ca ajutorul FMI va stabiliza bugetul şi deficitul de cont curent într-un moment în care economia ţării se confruntă cu o inflaţie ridicată şi cu un declin constant al creşterii economice.

Baqir a primit un mandat de 3 ani la banca centrală a Pakistanului, la o zi după ce predecesorul său, Tariq Bajwa, a fost demis în mod neaşteptat, alături cu şeful autorităţii fiscale de colectare a taxelor.

Reza Baqir a devenit şeful misiunii FMI pentru România şi Bulgaria în 2016, înlocuind-o pe Andreea Schaechter. Baqir a fost înlocuit la finalul anului 2017 cu sud-coreeanul Jaewoo Lee.