ZF Live. Georgian Marcu, Green Angels: Tinerii nu mai sunt atât de disperaţi să îşi cumpere o locuinţă, ceea ce înseamnă că piaţa se maturizează. Există o preferinţă pentru locuinţele noi

Autor: Mircea Nica 06.05.2019

Anul 2018 a fost anul cu cele mai multe livrări de locuinţe noi din Bucureşti şi Ilfov, iar pentru prima oară Bucureştiul a ajuns la nivelul Ilfovului ♦ Oamenii vor să rămână în oraş.



Există o preferinţă accentuată a con­su­matorilor către achiziţia de lo­cuinţe noi, iar în acest context se va ve­dea pe piaţă o creştere a livrărilor şi vân­zărilor, iar odată cu acestea se va înre­gistra şi o creştere a preţului, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Georgian Marcu, acţionar al com­paniei de consultanţă imobiliară Green Angels.

„Cred că în anul 2019 vor fi livrări şi vânzări în creştere. Astfel, se vor ra­por­ta creşteri de preţ prin prisma fap­tului că livrându-se mai multe lo­cuinţe noi care sunt mai scumpe decât cele vechi şi crescând ponderea lor în nu­mărul total de tranzacţii se va ve­dea o creştere a preţului. Trebuie să ţinem cont că multe dintre ele sunt precontractate pe un termen de 24 de luni. Este un an plin de provocări, dar cererea s-ar putea să fie în scădere. Văd în rândul tinerilor că nu mai sunt atât de disperaţi să achiziţioneze ime­diat, iar aceasta reprezintă o ma­tu­ri­za­re a pieţei.“ Anul 2018 a fost anul cu cele mai multe livrări de lo­cuinţe noi din Bucureşti şi Ilfov, iar pentru pri­ma oară Bucureştiul a ajuns la ni­velul Ilfovului, ceea ce reprezintă do­rinţa de a rămâne în oraş.