Dan Mugurel Raica, un medic constănţean, ridică al doilea spital de recuperare în Eforie Sud, investiţie de 6 mil. euro

Autor: Mirabela Tiron 06.05.2019

Medicul Dan Mugurel Raica, administratorul şi fon­da­torul businessului Asclepios din Eforie Sud, care operează un spital de recuperare medicală şi medicină fizică, va con­strui al doilea spital de recuperare, cu o capacitate de 150 de locuri, în urma unei investiţii de 6 milioane de euro.

„Ridicăm al doilea spital de recuperare medicală în Eforie Sud, pe un proiect pe fonduri europene, o investiţie totală de 6 milioane de euro. Am scos deja autorizaţiile. Luăm 4 milioane de euro fonduri europene, iar restul contribuţia noastră, prin credite bancare“, a declarat pentru ZF medicul Dan Mugurel Raica.

Centrul pe care îl deţine în prezent, cu o capacitate de 137 de paturi, oferă tratamente pentru recuperarea medi­ca­lă, balneologie, reumatologie, kinetoterapie, dar şi consul­taţii pe cardiologie şi ginecologie. Centrul, ce valorifică be­neficiile apei şi nămolului din lacul Techirghiol, atrage pacienţi din toată ţara, persoane de vârsta a doua şi a treia, care vin pentru afecţiuni reumatologice, ortopedice sau neurologice.

Datele oficiale arată că anul trecut Asclepios a ajuns la afaceri de 12 milioane de lei în 2018, în creştere cu 22% faţă de anul anterior, avans menţinut în ultimii doi ani, potrivit site-ului Ministerului de Finanţe. Operatorul a înregistrat un profit net de 2,3 milioane de lei, faţă de 1,3 milioane de lei cu un an în urmă, arată aceiaşi sursă.