Minioraşele, noul pariu al dezvoltatorilor imobiliari. „Apare conceptul de cartier închis, cu multe facilităţi“

Autor: Bogdan Alecu 07.05.2019

Locuinţe, birouri, centru comercial, clinică medicală, hotel, grădiniţe şi şcoli, toate într-un singur proiect imobiliar. Aşa arată acum machetele de dezvoltare ale unor investitori din real-estate precum Martin Slabbert (proiectul Silk District în Iaşi)  Ion Rădulea  (proiectul Sema Parc în Bucureşti) şi Ovidiu Şandor – proiectul ISHO din Timişoara.



Fostele mari platforme industriale din Bucu­reşti, dar şi din marile oraşe au intrat din nou în atenţia dezvoltatorilor, care vor să in­ves­tească în dezvoltarea unor „minioraşe“ în care accentul nu cade doar pe birouri sau re­zi­den­ţial, ci şi pe o mul­ti­tu­dine de fa­ci­li­tăţi, pen­tru a depinde cât mai puţin de infra­struc­tura exterioară.

„În ultimii ani a crescut intere­sul pentru terenurile mari destinate unor proiecte mixte sau doar de rezidenţial, dar care să ofere conceptul de cartier închis, cu facilităţi. Plat­for­mele Ventilatorul, Victoria din Iuliu Maniu sau tere­nurile Immofinanz/Adama din Jandarmeriei sunt doar câteva exemple de tranzacţii în acest sens. Acum, in­teresul este deopotrivă pentru suprafeţe mari pentru pro­iecte la scară, cât şi pentru terenurile mici şi medii din zo­nele centrale, în funcţie de profilul dezvoltatorului“, a spus Sînziana Oprea, director land agency în cadrul Colliers International.