Studiu SVN: Peste 6.500 de locuinţe în construcţie în zona de nord a Bucureştiului. ”Putem observa o aglomerare pe segmentul ofertei, în special în ceea ce priveşte anii următori”

Autor: Roxana Rosu 08.05.2019

Peste 6.500 de locuinţe se află în acest moment în diferite faze de construcţie în zona de nord a Bucureştiului, acestea urmând a fi livrate pe piaţă în 2019 şi 2020, potrivit unui studiu realizat de către compania de consultanţă imobiliară SVN România.

Cea mai mare parte a acestor locuinţe, aproximativ 60%, se află în zona Aviaţiei – Pipera, unde sunt concentrate cele mai multe clădiri de birouri din Capitală. Atfel, aproximativ 2.400 de locuinţe sunt programate spre livrare în acest an în aceasta zonă, în timp ce alte aproximativ 1.500 de unităţi aflate în acest moment în construcţie ar urma să fie livrate în zonă în 2020.

”Chiar dacă o bună parte a locuinţelor care se vor finaliza în acest an în zonă sunt deja pre-contractate, putem observa o aglomerare pe segmentul ofertei, în special în ceea ce priveşte anii următori. Amplasamentul în apropierea clădirilor de birouri şi în zona de nord nu mai reprezintă unica garanţie ca dezvoltatorii vor înregistra rezultatele scontate. Potenţialul există, dar investitorii trebuie să îşi facă planurile mult mai temeinic şi să ofere produse superioare calitativ, încă vedem spre exemplu proiecte poziţionate greşit pe piaţă”, afirmă Andrei Sârbu, CEO SVN România.