Sondaj ZF în rândul a 5.500 de cititori: de ce au nevoie românii pentru a investi la Bursa de la Bucureşti

Autor: Liviu Popescu 09.05.2019

Aproape o treime din cititorii Ziarului Financiar care au participat la un sondaj online despre investiţiile la bursă consideră că un câştig salarial mai mare i-ar face să investească la bursa de la Bucureşti. Alţi 30,8% susţin că simplificarea procedurilor şi a documentelor necesare deschiderii unui cont de tranzacţionare i-ar convinge să facă pasul în ringul bursier. La sondajul online au participat peste 5.500 de persoane.

Pe de altă parte, o pondere de 16% dintre respondenţi consideră că este nevoie de o mai bună promovare a instru­mentelor bursiere din partea operatorului pieţei de capital, în timp ce 22% identifică alte motive decât cele men­ţionate mai sus cu privire la investiţiile la bursa românească.

„Este cert că autorităţile de reglementare ale pieţei de ca­pital, cât şi cele fiscale ar putea ajuta investitorii şi bursa sim­pli­ficând formalităţile legate de investiţiile la bursă, inclusiv deschiderea conturilor de tranzacţionare 100% online, aşa cum este posibil în acest moment în cazul conturilor bancare“, spune Luca Nicolae, analist de investiţii la Tradeville.