Doina Cepalis, proprietara producătorului de scaune auto pentru copii Te-Rox, investeşte într-un ansamblu imobiliar în Iaşi. În afară de tinerii corporatişti, există interes pentru locuinţe şi din partea locuitorilor din Republica Moldova

Autor: Cristina Roşca 09.05.2019

Antreprenoarea Doina Cepalis din Paşcani, cu­nos­cută pentru businessul Te-Rox, ce produce scaune auto pentru copii, îşi diversifică portofoliul şi investeşte în sec­torul imobiliar. Ea dezvoltă alături de un partener un an­samblu de 145 de locuinţe în zona metropolitană a Iaşiului.

Antreprenoarea a preluat şi franciza unei cafenele Filicori Zecchini amplasată în mallul Palas din Iaşi.

„Am investit în multe domenii de-a lungul vieţii, de la agricultură la comerţ şi de la industria auto la textile şi vopsele. Acum vreau să investesc pentru prima dată în domeniul imobiliar. Este un prim pariu de acest gen pentru mine“, spune Doina Cepalis.

Proiectul pe care antreprenoarea îl dezvoltă este am­pla­sat în zona metropolitană a Iaşiului şi va cuprinde 145 de locuinţe. Acestea se vor poziţiona pe segmentul mediu de preţ, deşi vor exista şi o serie de apartamente de lux. Totuşi, pentru că targetul îl reprezintă tinerii angajaţi în IT, cele mai multe locuinţe sunt pe segmentul mediu de preţ.

„Piaţa imobiliară din Iaşi creşte şi se dezvoltă. Avem aici un hub de IT şi ne dorim ca oraşul să devină un al doilea Cluj-Napoca (un puternic pol în domeniul tehnologiei – n.red.). Mai mult, în afară de tinerii corporatişti, există interes pentru locuinţe şi din partea locuitorilor din Republica Moldova“, spune Doina Cepalis.

Investiţia iniţială în acest proiect va fi de 1,5 mil. euro, pe când valoarea totală pe care o estimăm acum este de 2,5-3 mil. euro.