Afacerile din construcţii ale familiei Umbrărescu din Bacău au ajuns la 260 mil. lei în 2018

Autor: Alina-Elena Vasiliu 09.05.2019

Tehnostrade şi Spedition UMB, cele două com­pa­nii de construcţii deţinute de familia Umbrărescu din Bacău, au raportat afaceri cumulate de 260 de milioane de lei pen­tru anul 2018, potrivit datelor publicate pe site-ul Minis­te­rului de Finanţe. Rezultatul cumulat al celor două companii este în scădere cu circa 10% faţă de cel din anul anterior.

Cea mai mare pondere o are Tehnostrade, care a generat singură afaceri de aproape 232 mil. lei, în vreme ce Spedition UMB a declarat un business de 28 mil. lei.

Atât Tehnostrade, cât şi Spedition UMB au aceeaşi structură a acţionariatului, formată din Mirela Umbră­rescu (89% din acţiuni), Alexandru Teodor Umbrărescu (5%), Petru Răzvan Umbrărescu (5%) şi Dorinel Um­brărescu (1%), potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Printre lucrările din portofoliul Spedition UMB şi Tehnostrade se numără lotul al doilea al autostrăzii Timişoara-Lugoj (9,5 kilometri), dar şi mai multe contracte de construcţii de autostrăzi, reabilitări de drumuri naţionale, deszăpeziri sau întreţineri de şosele, încheiate cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).