Victorie de senzaţie: Simona Halep s-a calificat în semifinale la Madrid. Primele declaraţii după meci

Autor: Alexandru Stanila 09.05.2019

Simona Halep a câştigat, scor 7-5, 7-5, întâlnirea cu Ashleigh Barty din sferturile de la Madrid. La final, românca a susţinut că ia medicamente pentru a-şi reveni în urma răcelii pe care a căpătat-o cu câteva zile înainte de startul turneului. 

Halep şi-a asigurat locul doi mondial, în urma victoriei cu Barty, de la Madrid şi are o şansă mare să redevină lider mondial, dacă o va depăşi pe Naomi Osaka. La finalul meciului de joi, Simona a oferit primele reacţii: "E un turneu special pentru mine. Încă iau antibiotice, nu e uşor să joc, dar sunt motivată când joc aici. Oamenii s-au purtat frumos cu mine, mereu găsesc energia necesară aici. Sunt departe de titlu, sunt semifinale. Mâine va fi o mare provocare, mă voi gândi la meci şi voi încerca să joc cel mai bun tenis", a declarat noul număr doi mondial, la finalul partidei cu Barty.

Adversara din semifinale se va alege din meciul următor de pe central, Naomi Osaka - Belinda Bencic. Japoneza are nevoie de victorie pentru a-şi securiza matematic prima poziţie pentru finalul turneului.