Cum poate fi oprită „nebunia” imobiliară: Olandezii vor să oblige un proprietar de locuinţă să o păstreze cel puţin trei ani înainte de a o vinde

Autor: Alex Ciutacu 19.05.2019

Parlamentul din Amstredam a votat o propunere prin care proprietarii de locuinţe sunt obligaţi să păstreze respectivul imobil pentru cel puţin trei ani înainte de a-l scoate iar la vânzare, într-o încercare de a opri investitorii din a cumpăra pe bandă rulantă apartamente, doar pentru a le vinde la un preţ mai mare în cel mai scurt timp, potrivit Bloomberg.

Regula s-ar aplica aşa-numitului segment mid-price, unde se încadrează apartamente cu o valoare cuprinsă între 175.000 euro şi 297.000 euro – în Capitală, potrivit propunerii legislative aprobată joi.

Pe fondul legislaţiei, cei care cumpără apartamente care se încadrează în acest segment vor fi sancţionaţi dacă încearcă să le vândă mai devreme de trei ani, deşi vor exista câteva excepţii de bun simţ în legislaţie.

Nu se ştie încă momentul în care va fi implemnetat proiectul.

În paralel, ministrul de Interne Kajsa Ollongren lucrază la o nouă legislaţie care le-ar da municipalităţilor puterea de a plafona preţurile pentru contractele de închiriere, la un anumit procent stabilit de guvern.