ANM anunţă vreme frumoasă în următoarele zile. Începând de marţi, se întorc ploile

Autor: Florin Zafiu 11.05.2019

Meteorologii anunţă vreme în general frumoasă în următoarele zile, cu ploi trecătoare. Pentru ziua de luni sunt anunţate temperaturi maxime de peste 25 de grade celsius urmând ca, de marţi, ploile să-şi facă simţită prezenţa, existând posibilitatea emiterii unui cod galben. 

Pe parcursul weekendului, vremea rămâne în general frumoasă, cu ploi trecătoare şi temperaturi care pot depăşi izolat maxima de 25 de grade Celsius. Vremea se va menţine frumoasă şi în prima zi a săptămânii viitoare urmând, ca de marţi, temperaturile să scadă treptat iar precipitaţiile să revină.

"Vreme în ameliorare weekendul acesta, mâine (duminică, n.r.) chiar o zi cu temperaturi în creştere, între 17 şi 25 - chiar 26 de grade în partea de sud-vest a ţării. Vor fi 23-24 de grade şi în Bucureşti, temperatură normală pentru această dată. Precipitaţii doar izolat în sud-vestul ţării şi după-amiază pe la munte, slabe cantitativ, ploi de scurtă durată. Luni rămâne încă vreme destul de bună, din punct de vedere al precipitaţiilor şi al regimului termic, cam acelaşi ecart de temperatură, iar din noaptea de luni spre marţi până spre finele săptămânii - ploi în extindere, instabilitate atmosferică accentuată şi o uşoară scădere a temperaturilor, ecartul termic cam între 16 - 24 de grade la scara întregii ţări", a declarat pentru agenţia de presă, meteorologul de serviciu din cadrul ANM.

Începând de marţi, precipitaţiile vor cuprinde cea mai mare parte a ţării şi nu sunt excluse episoade de ploi cu caracter torenţial care vor impune emiterea unor coduri de avertizare.

"De marţi, cu alte cuvinte, se întorc ploile. Vor cuprinde toate zonele ţării, izolat vor fi şi cantităţi mai însemnate şi o ameliorare se întrevede abia spre sfârşitul săptămânii. Vor exista cantităţi mari de precipitaţii într-un timp foarte scurt, vor putea fi anunţate avertizări cu cod galben. Portocaliu nu se întrevede, dar asta nu înseamnă că în două zile materialele nu pot indica şi cantităţi mari mari", a mai declarat meteorologul de serviciu.

În Capitală, vremea se menţine frumoasă, cerul parţial noros, cu intensificări uşoare ale vântului şi condiţii de ploaie trecătoare.

"În Bucureşti există posibilitatea unei averse diseară (sâmbătă, n.r.), temperatura zilei de azi în jurul a 20 de grade, iar mâine, fără precipitaţii, un cer variabil, 23 de grade la prânz iar minima în jur de 10, normal pentru această perioadă", a declarat reprezentantul ANM.