Producătorul mezelurilor Marisan şi-a majorat afacerile cu 15% în 2018, la 107 mil. lei

Autor: Mădălina Dediu Panaete 13.05.2019
Maribo Prodcarn, producătorul mezelurilor Marisan deţinut de familia Anghel, a terminat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 107 milioane de lei (23 mil. euro), mai mare cu 15% faţă de rezultatul din 2017, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Evoluţia businessului companiei vine în condiţiile în care la nivel de economie consumul a avansat cu peste 5% anul trecut, iar jucătorii din piaţă au spus că a fost un an bun şi pentru sectorul mezelurilor.

Maribo Prodcarn a avut în 2018 un profit net de

1,6 milioane de lei, faţă de 110.000 de lei în anul anterior. Compania are circa 450 de salariaţi.

Familia Anghel a început afacerile în urmă cu mai bine de 20 de ani, atunci când a deschis trei magazine alimentare mici. Cererea mare pentru mezeluri i-a determinat pe antreprenori să intre în afacerile cu carne, astfel că familia Anghel a cumpărat o fostă fermă agricolă de stat cu câteva zeci de mii de euro.

În urmă cu  mai bine de un deceniu familia Anghel a decis să investească în unităţi de producţie, astfel că grupul a ajuns să producă mezeluri în comuna Frumuşani din Călăraşi, dar şi în Filipeştii de Pădure, judeţul Prahova, o localitate unde s-au înghesuit mai mulţi producători din industria cărnii pentru că aici au beneficiat de avantaje din punct de vedere fiscal înainte ca România să facă parte din Uniunea Europeană.