Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu: Sunt foarte îngrijorat că bugetul Uniunii Europene scade. România e sub media europeană cu privire la cuatumul subvenţiilor

Autori: Ana Petrescu , Mediafax 13.05.2019

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, la Călăraşi, că este foarte îngrijorat în legătură cu scăderea viitorului buget al UE, lucru care pericilitează creşterea subvenţiilor pentru agricultori. Liderul ALDE a adăugat că oricum România e sub media europeană cu privire la cuatumul subvenţiilor.

„Sunt foarte preocupat şi îngrijorat că în bugetul UE scade de la 37% la 29%. Lucrul acesta pune în pericol creşterea subvenţiilor pentru agricultori. Noi suntem mult sub media europeană, dar există în calendar în care subvenţiile să ajungă la un nivel comparabil cu alte ţări europene. Subvenţiile, în momentul de faţă un procent de 17% este luat de Franţa şi noi luăm 4-5%. Aceasta va fi o miză pentru noi, pentru europarlamentarii noştri”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, într-o conferinţă de presă susţinută luni la Călăraşi.

Preşedintele ALDE a amintit şi despre fondurile de coeziune, unde şi acolo în bugetul UE spune că este prevăzută o scădere.

„Sunt şi alte subiecte. Politica de coeziunede exemplu. Este prevăzută o reducere de la 12% la 10% în buget, pentru fonduri de coeziune. Este un alt lucru care ne preocupă”, a conchis Tăriceanu.