Andrei Cionca, preşedinte CITR Group şi fondator CITR: Am început să nu ne mai uităm la dificultăţile companiei ci la oamenii din companie. Nu ne mai uităm la cifre ci la determinarea oamenilor care conduc compania

Autor: Alexandra Cepăreanu 14.05.2019

Andrei Cionca, preşedinte CITR Group şi fondator al CITR, holdingul din care face parte Casa de Insolvenţă Transilvania ce se ocupă de reorganizarea companiilor aflate în insolvenţă, a spus în cadrul conferinţei „Mind your business and open your mind” că atunci când o companie are o problemă nu se mai uită la ea în mod direct ci analizează mai îndeaproape oamenii care lucrează în cadrul firmei. De altfel, nici cifrele nu mai sunt cele care ajută la redresarea businessului atunci când acesta se confruntă cu dificultăţi, ci este mai de folos să observi dtermnarea celor care se află  la conducere.

„Ne-am dat seama că momentul în care noi intervenim pentru a redresa businessul reprezintă doar vârful. Nu vom putea aplica soluţii clare dacă nu înţelegem mai bine cauzele. Am început să nu ne mai uităm la compania care are dificultăţi ci şi la oamenii din companii, nu ne mai uităm la cifre ci încercăm să ne uităm la cât este de determinat cel care conduce businessul în momentul de criză, din personalitatea omului aflat în dificultate ne dăm seama care sunt problemele. În prezent vorbim de lucruri noi faţă de acum 5-10 ani, suntem pe drumul bun, pe drumul cauzelor care determină dificultatea unei companii şi încercăm să intervenim la timp”, a spus Andrei Cionca.