Corneliu Bodea, CEO Adrem: Este România o ţară potrivită pentru businessuri cu afaceri de peste 100 mil. euro? Pentru că mă uit în jur şi văd din ce în ce ma puţini oameni care coduc afaceri cu mii de angajaţi şi 100 mil. euro cifră de afaceri

Autor: Alexandra Cepăreanu 14.05.2019

Corneliu Bodea, CEO al companiei cu specific energetic Adrem, a spus în cadrul conferinţei „Mind your business and open your mind” că una dintre barierele care stau în faţa dezvoltării unor businessuri mari pe piaţa locală este faptul că România nu are un model reprezentativ, iar preocupările guvernului sunt altele decât cum ar putea să ajute mediul de business românesc să se dezvolte.

„Este România potrivită ca ţară petru businessul pe care îl conduc? Este România o ţară pentru companii cu afaceri de peste 100 de milioane de euro şi mii de angajaţi? Mă uit în jur şi văd din ce în ce mai puţini oameni care conduc afaceri cu mii de angajati şi peste 100 de milioane de euro cifră de afaceri. Cred că una dintre probleme este faptul că România nu are un model, iar preocupările guvenului, care sunt alimentat de populaţie, se îndreaptă în altă direcţie. Suntem mai preocupaţi de cine intră în puşcărie, decât de lucurile importante pentru viaţa noastră precum cum să facă un antrprenor din categoria celor de 30 de ani un business sustenabil pe termen lung, cum ajută statul mediul antreprenorial. Sunt lucruri neclare despre care vorbim puţin”, a spus Corneliu Bodea.

El a menţionat faptul că riscurile interne sunt mai greu de gestionat, „pentru că suntem obiţşnuiţi să nu observăm lucrurile care merg în sens negativ în compania noastră”, în timp ce dificultăţile extrne sunt mai uşor de depăşit. De altfel,  Corneliu Bodea este de părere că atunci când cele două categorii de riscuri –cele interne şi cele externe- sunt cumulate, antreprenorii au evie de un partener pentru a trece peste acea perioadă şi a reuşi să se menţină în piaţă.