Două atacuri care au vizat petroliere în largul coastelor Arabiei Saudite provoacă tensiuni în Peninsulă. Iranul avertizează: Atacurile din Golful Persic au rolul declanşării unui război

Autor: Mihai Draghici 14.05.2019

Actele de sabotaj din zona Golfului Persic au rolul de a conduce la izbucnirea unui conflict militar, a acuzat marţi ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, citat de agenţia Associated Press.

Atacurile care au vizat petroliere în largul coastelor Arabiei Saudite au rolul declanşării unui conflict, a afirmat Mohammad Javad Zarif.

Ministrul iranian de Externe se află la New Delhi, unde a discutat inclusiv despre "activităţile suspecte şi despre actele de sabotaj din regiune".

Arabia Saudită, principalul inamic al Iranului, susţine că două petroliere au fost vizate de acte de sabotaj în largul Emiratelor Arabe Unite. Incidentul s-a produs exact după ce Statele Unite avertizaseră că "Iranul sau grupuri intermediare" ar putea perturba traficul maritim în Golful Persic după impunerea de noi sancţiuni americane în contexul retragerii Washingtonului din Acordul atomic internaţional.