Rezultate T1/2019: Alro Slatina pe pierdere, Nuclearelectrica pe plus, Transgaz şi BVB cu profit mai mic

Autor: Liviu Popescu 15.05.2019

Alro Slatina, Bursa de Valori Bucureşti, Transgaz şi Nuclearelectrica sunt companiile ale căror acţiuni intră în structura indicelui principal BET şi care marţi şi-au raportat rezultatele financiare aferente primului trimestru din 2019.

Astfel investitorii au tranzacţionat în funcţie de dinamica rezultatelor financiare, cel mai abrupt declin al preţului acţiunilor fiind înregistrat în cazul Alro Slatina, de minus 5,8%, în timp ce la polul opus, Nuclearelectrica şi Transgaz au rămas la aceleaşi preţuri ca cele din şedinţa precedentă. Acţiunile BVB au scăzut cu 1,8%, potrivit datelor de la bursă.

Alro Slatina a raportat pierderi de 9 mil. lei la nivel de grup pentru primul trimestru din 2019, faţă de un profit net de 124,6 mil. lei în primele trei luni din 2018. Pe de altă parte afacerile au urcat cu 2,4%, la 767 mil. lei.

„În ciuda evoluţiei pozitive a veniturilor operaţionale, rezultatul operaţional al companiei a scăzut cu 41%, fiind afectat în principal de majorarea costurilor cu bunurile vândute cu circa 14% la 662.3 mil. lei  (ca urmare a majorării preţurilor la utilităţi şi materii prime)“, spune Luca Nicoale, analist de investiţii la Tradeville.