Un salariu pe zi în România. Cât câştigă un Chief Financial Officer: 4.500 de euro net pe lună. „Funcţia de Chief Financiar Officer/ Head of Finance este o poziţie strategică în orice companie, cu un impact direct în managementul afacerii“

Autor: Adelina Mihai 16.05.2019

Un Chief Financiar Officer sau un Head of Fi­nance care lucrează într-o multinaţională din Ro­mânia câştigă aproximativ 21.000 de lei net pe lu­nă, echivalentul a 4.500 de euro net pe lună, având în vedere că valoarea mediană a salariului oferit pentru această poziţie este de 36.000 de lei brut lu­nar, arată rezultatele celui mai recent studiu salarial al Mercer.

„Aceasta este o poziţie strategică în orice companie, cu un impact direct în managementul afacerii. Chief Financial Officer-ul are un post-cheie în organizaţie, cu experienţă şi o înţelegere atât a mediului de afaceri, dar şi a investiţiilor financiare şi dezvoltarea bugetului. Pe scurt, este un rol complex care garantează creşterea business-ului într-un mod sustenabil, strategic şi cu res­pec­tarea normelor legale în vigoare la nivel local“, a explicat Alina Popescu, talent infor­ma­tion solution leader pentru România şi regiunea Balcani în cadrul companiei Mercer Marsh Benefits.