Donald Trump a semnat un ordin prin care le interzice companiilor americane să mai folosească echipamente străine de telecomunicaţii. Ce spun analiştii: Decizia este împotriva Huawei

Autori: Teodora Marinescu , Mediafax 16.05.2019

Preşedintele american Donald Trump a semnat miercuri un ordin prin care interzice companiilor din Statele Unite să mai folosească echipamente de telecomunicaţii realizate de firme străine care prezintă un risc pentru Washington, relatează site-ul postului BBC.

Liderul de la Casa Albă nu a specificat clar nicio companie în ordinul semnat.

Cu toate acestea, analiştii sunt de părere că decizia a fost luată împotriva companiei chineze Huawei.

Mai multe state, inclusiv SUA, sunt îngrijorate că echipamentele create de Huawei ar putea fi folosite pentru spionaj în beneficiul Chinei.

Compania a respins toate acuzaţiile în acest sens.

"Preşedintele a clarificat faptul că administraţia va face tot ce poate pentru a se asigura că America este în siguranţă şi pentru a proteja America de adversarii străini, care, în mod activ crează şi exploatează vulnerabilităţile din tehnologia de infrastructură a informaţiei şi serviciile din Statele Unite", se arată în comunicat, potrivit agenţiei Dpa.

În luna aprilie, un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului de Stat a declarat că Administraţia Donald Trump va revizui cooperarea cu naţiunile aliate care vor utiliza echipamente produse de firma chineză Huawei, pe fondul preocupărilor de securitate.