Preşedintele american Donald Trump l-a graţiat pe mogulul media Conrad Black. Acesta a lansat în 2018 o carte numită „Donald J. Trump: Un preşedinte ca nimeni altul”

Autor: Alex Ciutacu 16.05.2019

Preşedintele american Donald Trump l-a graţiat pe Conrad Black, un fost mogul media, după ce acesta a fost găsit vinovat pentru fraudă şi obstrucţionarea justiţiei în 2007, potrivit New York Times.

Graţierea acordată lui Black, un cunoscut aliat politic al lui Donald Trump, este unul dintre cele mai recente exemple în care preşedintele american şi-a folosit puterea executivă pentru a-şi ajuta prietenii.

În 2017, Trump l-a graţiat pe Joe Arpaio, fostul şerif din Arizona şi aliat politic al lui Donald Trump – care a fost găsit vinovat pentru eforturile brutale prin care a închis după gratii imigranţii fără documente.

Conrad Black a lansat anul trecut o biografie a preşedintelui american intitulată „Donald J. Trump – A President Like No Other” (Un preşedinte ca nimeni altul), care reprezintă practică o odă închinată omului de afaceri american.