Lira sterlină se prăbuşeşte pentru a noua zi consecutivă şi înregistrează cel mai lung şir de scăderi de la începutul secolului

Autor: Alex Ciutacu 16.05.2019

Lira sterlină înregistrează faţă de euro cel mai lung şir de scăderi de la începutul secolului în contextul în care riscurile poltice pun din ce în ce mai multă presiune în Marea Britanie. Încrederea în autorităţile britanice că ar putea realiza un Brexit favorabil a scăzut considerabil, potrivit Bloomberg.

Lira sterlină a scăzut pentru a noua zi consecutivă faţă de moneda unică, în timp ce premierul Theresa May se confruntă din nou cu colegii de partid care îi cer demisia într-un moment dificil în care ea trebuie să prezinte acordul Brexit în faţa Parlamentului.

De asemenea, moneda a scăzut pentru a cincea zi consecutivă şi faţă de dolar, ajungând la minimul ultimelor trei luni pe fondul conflictului comercial SUA-China.

Astfel, lira sterlină a scăzut cu 0,3% faţă de euro, la 87,43 pence per euro, şi se îndreaptă vertiginos spre cel mai lung şir de scăderi din decembrie 2000 până în prezent. Faţă de dolar, lira a scăzut cu 0,2%, la 1,28 dolari, cel mai scăzut nivel din 15 februarie 2019 până în prezent.