Proiect de 2,7 mil. euro pentru construcţia unui centru de recuperare pentru copii şi adolescenţi cu dezabilităţi în Timişoara

Autor: Laurentiu Cotu 16.05.2019

Consiliul Judeţean Timiş a alocat aproximativ 13 mil. lei (2,7 mil. euro), din bugetul local, pentru construirea unui centru de recuperare destinat persoanelor cu dizabilităţi. Noua construcţie prevede un bazin de înot, şase săli de grădiniţă, două cabinete medicale, şase cabinete psihologice şi 27 de cabinete pentru terapii specific (logopedie, kinetoterapie, electroterapie, ergoterapie, artterapie, meloterapie, sprijin în învăţare, psihoterapie, terapie prin joc, stimulare polisenzorială). De asemenea, au fost prevăzute spaţii de cazare pentru părinţi şi copii, cât şi o sală pentru luat masa. Capacitatea noului centru de recuperare va fi de 300 de copii şi adolescenţi cu deficienţe, cu vârsta între 3 luni şi 18 ani.

’’Pentru copiii cu deficienţe, centrul de recuperare poate însemna diferenţa între o viaţă autonomă şi una dependentă de alţii. Astfel de servicii sunt o normalitate pentru o ţară europeană (…) În plus, facem viaţa mai uşoară şi pentru părinţii acestor copii’’, a spus Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.