Oltina Urlaţi, producător de morărit şi panificaţie, afaceri de 237 mil. lei în 2018, cu o creştere de şapte ori a profitului

Autor: Mădălina Panaete 17.05.2019

Oltina este şi una dintre cele mai mari zece companii din sectorul de panificaţie şi morărit.Oltina Impex Prod Com, una dintre cele mai mari afaceri româneşti din sectorul de morărit şi panificaţie, a terminat anul 2018 cu un profit net de aproape 10 milioane de lei (peste 2 mil. euro), de mai bine de şapte ori mai mare decât rezultatul raportat în anul anterior, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Acesta este cel mai înalt nivel al profitului companiei în ultimii şapte ani în condiţiile în care în general piaţa de morărit şi panificaţie are una dintre cele mai mici marje ale profitului dintre sectoarele in­dustriei alimentare. De exemplu, Oltina a avut în 2018 o marjă de profit de 4%. Afacerile companiei s-au situat la 237 de milioane de lei (51 mil. euro), mai mare cu 53% faţă de anul precedent, mai arată datele de la Ministerul Finanţelor.  Compania este controlată de Cosmin Olteanu (72%), Bogdan Iosif şi Nicolae Nicolescu, con­form ultimelor date de la Registrul Comerţului.  Compania are în porto­foliu atât produse din ca­tegoria făinei, cât şi pâine, produse de panificaţie şi patiserie. Oltina este una dintre cele mai mari afa­ceri cu acţionariat româ­nesc din judeţul Prahova.