Prim-ministrul olandez Mark Rutte critică dur procesul de despărţire al Marii Britanii de Europa: Provoacă enorm de mult haos şi suferinţă în Marea Britanie

Autori: Bianca Pavaluca , Mediafax 17.05.2019

Prim-ministrul olandez Mark Rutte a criticat vineri procesul de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, menţionând că ideea de Brexit este fundamental greşită şi provoacă haos în Marea Britanie, relatează Reuters.

„Cred că întregul concept de Brexit este greşit. Provoacă enorm de mult haos şi suferinţă în Marea Britanie. Acesta este un lucru sigur”, a declarat prim-ministrul olandez.

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, a declarat vineri că negocierile cu Partidul Conservator, pentru găsirea unui compromis în ceea ce priveşte Brexit, „au mers cât de departe se putea”. Liderul laburist a transmis că negocierile cu Partidul Conservator nu mai pot continua, din cauza „instabilităţii în creştere” a Guvernului.

Marea Britanie trebuia să părăsească Uniunea Europeană în data de 29 martie, dar acest lucru a fost amânat până în data de 31 octombrie, după ce Acordul Brexit negociat de Theresa May şi liderii Uniunii Europene a fost respins de trei ori de Camera Comunelor.