Lovitură de teatru: Premierul scoţian Nicola Sturgeon: Scoţia are şanse reale să rămână în Uniunea Europeană după Brexit

Autori: Mihai Draghici , Mediafax 17.05.2019

Scoţia are "şanse reale" de a rămâne în Uniunea Europeană chiar dacă Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar, a declarat, într-un discurs electoral, premierul scoţian Nicola Sturgeon.

Londra "a ignorat votul masiv din Scoţia" în favoarea rămânerii în Uniunea Europeană, a declarat Nicola Sturgeon cu ocazia lansării manifestului electoral al Partidului Naţional Scoţian (SNP).

Scrutinul europarlamentar "reprezintă o oportunitate pentru a face auzită vocea Scoţiei", a subliniat Nicola Sturgeon, citată de BBC News, reiterând ideea organizării unui nou referendum pe tema independenţei Scoţiei faţă de Marea Britanie în următorii doi ani. De asemenea, Nicola Sturgeon a pledat pentru organizarea unui nou referendum privind aparteneţa Marii Britanii la Uniunea Europeană.

"Orice acord Brexit aprobat de Parlamentul britanic trebuie suspus unui referendum, iar oamenii trebuie să aibă pe buletinul de vot opţiunea de a rămâne în UE. Dacă singura opţiune alternativă este ieşirea din UE fără niciun acord, trebuie anulată clauza de ieşire din UE", a subliniat Sturgeon.