Cel mai mare parc de agrement din Moldova a fost inaugurat la Botoşani

Autor: Raluca Lazaroi 18.05.2019

Cel mai mare parc de agrement din zona Moldovei a fost deschis  a Botoşani, acesta măsurând 48 de hectare. Lucrările, întinse pe o perioadă de şase ani, au costat peste 18 milioane de euro, banii provenind din fonduri europene şi din bugetul local, transmite corespondentul MEDIAFAX.

După inaugurarea Parcului Regional Cornişa, din Botoşani, autorităţile au pregătit petrecere timp de trei zile şi trei nopţi, acesta fiind cel mai mare parc din Moldova.

Turiştii vor putea asista la numeroase concerte care se vor desfăşura pe scena amplasată în cadrul celui mai mare complex de agerement din Moldova.

Ideea proiectului a început în urmă cu zece ani, iar în urmă cu şase ani au început lucrările. Parcul de agrement are 48 de hectare şi a costat peste 18 milioane de euro banii provenind din fonduri europene şi din bugetul municipiului Botoşani.

Parcul de agrement de la Cornişa este cel mai mare parc din Moldova şi este dotat cu bazine de înot interioare şi exterioare, cu instalaţii de tip Aqua Park dar şi cu o o zonă de SPA şi un râu artificial pentru river rafting, un lac de agrement dar şi un patinoar. Complexul dispune de numeroase terenuri de sport acoperite dar şi în aer liber pentru fotbal şi tenis, de un perete de escaladă şi un skatepark.