Alexandru Stânean, grupul TeraPlast Bistriţa: În România este şi va mai fi nevoie de produse pentru a ne dezvolta în imobiliare şi infrastructură. De ce să nu le facem în România?

Autor: Alina-Elena Vasiliu 20.05.2019

Veniturile totale ale grupului TeraPlast au fost în 2018 de 805 mil. lei, aproape duble faţă de 2017.



Nevoia de dezvoltare a infrastructurii şi a pieţei imobiliare din România este un resort care ar putea susţine dezvoltarea businessurilor locale din domeniul construcţiilor, este de părere Alexandru Stânean, CEO al grupului de profil TeraPlast.

„România este în urma Europei de Vest la aproape toate capitolele – infrastructură, spaţii logistice şi comerciale. Este şi va fi în continuare nevoie de produse pentru a ne dezvolta pe aceste segmente, şi atunci de ce să nu fabricăm şi să folosim produse chiar din România? Avem aceleaşi tehnologii ca în Vest, preţurile la materiile prime sunt aliniate, aşa că nu avem cum să nu fim competitivi faţă de oricine“, a spus Alexandru Stânean, prezent în calitate de speaker la conferinţa ZF „Liderii economiei locale. Top 1.000 cele mai mari companii din România. Puterea exemplului“. Grupul TeraPlast include compania TeraPlast (producător de ţevi, granule şi profiluri din PVC), subsidiarele TeraSteel şi TeraSteel Serbia (producători de panouri sandwich şi structuri metalice zincate), subsidiara Teraglass (producător de ferestre şi uşi din PVC), subsidiara TeraPlast Logistic, TeraPlast Ungaria (distribuitor), Depaco (producător de ţiglă metalică) şi Politub (producător de ţevi).