Miele România: Colaborarea cu dezvoltatorii imobiliari este una extrem de restrânsă, aproape inexistentă. Lucrurile stau complet diferit pe alte pieţe

Autor: Cristina Roşca 20.05.2019

Producătorul german de electrocasnice este activ pe segmentul premium, astfel că o bucătărie complet echipată entry-level poate costa aproximativ 6.000 de euro, în timp ce un set-up high-end poate ajunge la 30.000 de euro.



Grupul german Miele, prezent pe plan local cu operaţiuni de retail propriu şi distribuţie către parteneri, spune că în România colaborările cu dezvoltatori imobiliari sunt foarte puţine prin comparaţie cu alte pieţe.

„Colaborarea cu dezvoltatorii imobiliari din România este una extrem de restrânsă, aproa­pe inexistentă. Singurul proiect în România a fost cel de echipare a locuinţelor din Complexul Rezidenţial Stejarii“, spune Loredana Butnaru, executivul român care conduce operaţiunile locale de retail şi distri­bu­ţie ale Miele, businessul fiind operat de compania Miele Appliances. Grupul german are local şi o fabrică de subansambluri la Braşov, însă aceasta este operată separat.