Fondatorul Huawei parează ameninţările americanilor: Restricţiile din SUA ne vor încetini creşterea, dar uşor

Autor: Ioana Nita 20.05.2019

Ren Zhengfei, fondatorul şi CEO-ul gigantului chinezesc Huawei Technologies, unul dintre cei mai mari producători de echipamente pentru industria telecom, a declarat sâmbătă că restricţiile impuse recent de SUA ar putea să determine o încetinire a creşterii businessului, însă doar „uşor”, scrie Reuters, citând presa japoneză. Declaraţia CEO-ului Huawei vine ca răspuns la decizia SUA de a interzice schimburile comerciale dintre companiile americane şi gigantul chinez.

„Ne aşteptăm să încetinească creşterea Huawei, însă doar uşor”, a declarat Ren Zhengfei sâmbătă pentru presa din Japonia, adăugând că veniturile anuale ale companiei ar putea înregistra o creştere mai mică de 20%. Joi, oficialii de la Washington au decis să pună Huawei pe lista neagră a companiilor care nu pot face business cu firmele americane. Decizia a venit ca urmare a tensiunilor dintre Washington şi Beijing legate de acuzaţiile de spionaj aduse gigantului chinez. Acesta este acuzat de spinaj prin intermediul echipamentelor sale pentru reţelele telecom şi a smartphone-urilor produse. Huawei a negat însă în repetate rânduri acuzaţiile.

O decizie similară a oficialilor de la Washington privind compania chineză ZTE, a afectat substanţial businessul acesteia la începutul anului trecut, înainte ca măsura să fie anulată. Ren Zhengfei a declarat de asemenea că gigantul chinez era pregătit pentru o astfelde măsură şi că va fi în regulă chiar dacă producătorul american de cipuri pentru smartphone-uri Qualcomm, şi alţi furnizori americani, nu vor mai vinde cipuri către gigantul chinez.