Austriecii de la Wienerberger, producător de cărămizi, l-au recrutat ca director general pe fostul CEO al Brikston. În 2017, Wienerberger a vrut să cumpere Brikston, însă tranzacţia a picat

Autor: Alina-Elena Vasiliu 20.05.2019

Iulian Mangalagiu, fostul director general al producătorului de cărămizi Brikston Iaşi, a plecat la concurenţii de la Wienerberger România, unde ocupă funcţia de managing director. El îl înlocuieşte astfel pe Corneliu Fecioru, care a lucrat în companie vreme de şapte ani.

„Wienerberger România anunţă numirea, cu efect imediat, a lui Iulian Mangalagiu ca managing director şi purtător de cuvânt al board-ului”, se arată într-un comunicat de presă.

Iulian Mangalagiu a părăsit Brikston Iaşi la 1 aprilie 2019, în locul său venind Adrian Mânzat. Mangalagiu a stat în funcţia de CEO şi membru în consiliul de administraţie al Brikston timp de 11 ani. Schimbarea a venit după ce, la sfârşitul anului 2018, grupul austriac din construcţii Leier, care era deja prezent local cu o fabrică de materiale de construcţii în judeţul Alba, a achiziţionat producătorul de cărămizi Brikston Iaşi de la fondul de investiţii CEECAT, parte a fondului ADM.