Cum arată afacerile Huawei în România, în mijlocul celui mai mare scandal din istoria companiei. Gigantul chinez a vândut în România în martie un sfert din numărul total de smartphone-uri

Ziarul Financiar 20.05.2019
Subsidiara grupului chinez Huawei a vândut în luna martie peste un sfert din numărul total de smartphone-uri achiziţionat în România, cea mai bună performanţă a companiei de la intrarea pe piaţa locală de telefoane mobile, au declarat pentru ZF surse din piaţa de telecom.

Compania asiatică şi-a dublat practic în doi ani cota de piaţă după numărul de unităţi livrate făcând astfel paşi în direcţia asumată pentru acest an, de a vinde pe piaţa locală pentru prima oară un milion de telefoane mobile inteligente. Depăşirea pragului de 25% din martie vine după un start de an mai dificil pentru Huawei, cu o cotă de piaţă de sub 20% în prima lună a anului, conform datelor obţinute de ZF.

Din punct de vedere valoric Huawei are o cotă de piaţă apropiată cu cea a Apple, de aproximativ 20%.

Liderul pieţei locale rămâne, la mare distanţă de competitori, subsidiara grupului sud-coreean Samsung, cu o cotă de piaţă de peste 50% în primul trimestru din acest an, şi după numărul de unităţi livrate, şi după valoarea vânzărilor, conform surselor ZF.