Marfin Bank devine Vista Bank şi trece la extinderea reţelei teritoriale. Antonios Mouzas, CEO: Ţinta este să dublăm cota de piaţă până la 1%, dar vrem o creştere profitabilă sustenabilă

Autor: Claudia Medrega 21.05.2019

Marfin Bank România, intituţie de credit preluată anul trecut de grupul grec Var­dinogiannis, îşi schim­bă numele în Vista Bank, şi urmăreşte să-şi dubleze cota de piaţă într-un an şi jumătate şi să-şi extindă reţeaua teritorială, având susţinerea gru­pului elen pentru creştere pe piaţa locală, după cum a spus Antonios Mouzas, CEO al băncii.

„Avem o cotă de piaţă de circa 0,5%. Ţinta este să dublăm cota de piaţă până la 1% într-un an şi jumătate. Urmărim creş­terea cotei de piaţă în condiţiile unei profita­bilităţi sustenabile. Prioritatea este să opti­mizăm modelul de business şi să fim mai orien­taţi către clienţi. Vrem să ne focusăm pe segmentele în care avem experienţă. Credem în potenţialul pieţei româneşti şi vrem să jucăm un rol crucial într-un mod sustenabil, cu perspective pe termen lung. Avem susţinerea grupului pentru a creşte“, a declarat Antonios Mouzas, care conduce Marfin Bank România (devenită Vista Bank) din 2018.