Mamaia, cea mai populară staţiune de pe litoral, casa de weekend a turiştilor care vin pentru cluburile de lux. „Să vedem cât mai rezistă Mamaia ca destinaţie pentru turişti de cluburi.“

Autor: Mirabela Tiron 21.05.2019

Mamaia, perla litoralului ro­mânesc şi cea mai populară staţiune, s-a transformat în casa turiştilor care vin special pentru a petrece în cluburile de lux, dar care se cazează doar pe perioada weekendurilor.

 Hotelierii au ajuns să perceapă tarife şi de 900 – 1.300 de lei pe noapte în weekend în sezon, preţuri mai mari chiar şi decât cele de pe Coasta de Azur, ce face accesibilă această destinaţie doar pentru turiştii cu bugete mari. Cele mai multe unităţi de patru şi cinci stele sunt deja rezervate în weekendurile din iulie şi august, arată datele de pe site-ul de rezervări booking.com. La hotelul de patru stele Iaki, unde o cameră dublă se poate rezerva cu 2.700 de lei de vineri până duminică (două nopţi), nu  mai sunt locuri li­bere la mijloc de iulie (13-14 iulie), arată aceeaşi sursă. În cursul săptămânii oferta de ca­mere este mult mai mare, iar tarifele practi­cate sunt în unele cazuri chiar şi la jumătate.