Dezastrul continuă: acţiunile gigantului bancar Deutsche Bank se prăbuşesc la un nou minim istoric

Autor: Alex Ciutacu 21.05.2019

De la AGA din 2018, acţiunile Deutsche Bank au scăzut cu peste 37%.

Acţiunile gigantului bancar Deutsche Bank (DBK) s-au prăbuşit luni la un nou minim istoric, cu câteva zile înainte ca investitorii să se întâlnească în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA), potrivit Reuters.

Astfel, luni la ora 13.40, acţiunile Deutsche Bank se tranzacţionau la preţul de 6,63 euro per acţiune, în scădere cu 3,1% de la începutul şedinţei, ajungând la o capitalizare bursieră de circa 13,7 miliarde euro. Per total, acţiunile DBK au scăzut cu peste 37% de la AGA din 2018.

Potrivit CNBC, acţiunile băncii germane se prăbuşesc deoarece elveţienii de la UBS au redus ţinta de preţ a acţiunilor la 5,7 euro, de la 7,8 euro şi au schimbat ratingul de la „neutru” la „vânzare”.

„Am redus ratingul la stadiul de vânzare pentru că nu ne aşteptăm la o îmbunătăţire a condiţiilor în viitorul apropiat. Deutsche rămâne vulnerabilă la evenimente externe”, au transmis analiştii UBS.

Colosul german este lovit de probleme pe toate fronturile, încât drumul revenirii spre profitabilitate a fost o cursă lungă cu rezultate minime în ultimii ani.

Investitorii au mai prins speranţă pentru o scurtă perioadă la începutul anului când toate discuţiile publice arătau că problematica bancă germană poate realiza o fuziune cu Commerzbank.

Speranţele au dispărut însă, iar sentimentul pieţei faţă de acţiunile Deutsche Bank a revenit la stadiul de neîncredere odată cu anunţul că negocierile au eşuat.

De la începutul anului, acţiunile Deutsche Bank înregistrează o scădere de 1,86%.