Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici: CEC deschide sucursale în străinătate, românii plecaţi vor putea trimite bani mai uşor

Ziarul Financiar 21.05.2019

CEC va deschide, în următoarea perioadă, sucursale în străinătate, în ţările unde există comunităţi importante de români, pentru ca aceştia să poată trimite mai uşor bani acasă, fără comisioaane, a declarat marţi la Frasin, în jud. Suceava, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici.

„S-a discutat de foarte mult timp despre posibilitatea unui mecanism de transfer mult mai facil al fondurilor pe care românii care sunt plecaţi în afara ţării le trimit către ţară, către familii, şi atunci prin intermediul CEC-ului se va lansa foarte curând un pachet de măsuri care să vizeze deschiderea de sucursale, birouri în afara ţării acolo unde trăiesc comunităţi importante de români, pentru ca românii de acolo să poată trimite, dacă doresc, într-un mod mai facil, bani. Şi fără comisioane, asta e foarte important, să nu mai plătească acele comisioane care se plătesc astăzi”, a spus ministrul.

Ministul spune că acţiunea se va concretiza la sfârşitul lui mai sau înceutul lunii iunie.