Cristian Paţachia, Orange România: din totalul vulnerabilităţilor detectate la cele mai vizitate 100 de site-uri din România 4,4% sunt critice. „Este şi mai rău pentru oamenii care intră pe ele şi se expun la vulnerabilităţi”

Autor: Alex Ciutacu 21.05.2019

O analiză realizată de Orange România asupra celor mai vizitate 100 de site-uri din Rom=nia a scos la iveală că 4,4% dintre problemele detectate din punct de vedere al securităţii cibernetice sunt critice, a explicat Cristian Paţachia, , development & innovation manager, Orange România, în cadrul evenimentului ZF Cybersecurity, care a avut loc astăzi.

„Pregătim o analiză a top 100 site-uri din România, realizat de SATI. Nu este publicată încă. Am descoperit în urma acstuia că 4,4% dintre problemele de securitate ale acestir site-uri sunt de natură critică. E clar că este rău”, spune Paţachia.

El atrage atenţia că aceste site-uri problematice îi lasă şi pe utilizatori vulnerabili în faţa ameninţărilor.

„E şi mai rău că o parte dintre cei care intră pe acele site-uri ajung să se expună la alte vulnerabilităţi”, adaugă el.

Specialistul a explicat în cadrul evenimentului că securitatea cibernetică pleacă de la un concept arhitectural integrat şi de la principiul „security as design” – care presupune ca infrastructura critică pe care o companie trebuie să şi-o protejeze să fie create de la început cu mecanisme integrate de cybersecurity.