Garanti Bank a înregistrat un profit net de 31 mil. lei în T1/2019. Ufuk Tandogan, CEO: „Am avut un început de an bun în 2019, în linie cu obiectivele propuse“

Autor: Claudia Medrega 22.05.2019

Garanti şi-a propus ca în 2019 să se concentreze cu preponderenţă pe menţinerea unui portofoliu sănătos şi echilibrat, după cum spune şeful grupului, Ufuk Tandogan.



Garanti Bank a înregistrat în primul trimestru (T1) din 2019 un profit net de 31 mil. lei, în condiţiile în care vo­lu­mul total al creditelor acor­date de bancă a ajuns la 7,25 mld. lei, iar venituri nete au totalizat 99,4 mil. lei, potri­vit informaţiilor transmise de bancă.

„Am avut un început de an bun în 2019, în linie cu obiectivele pe care ni le-am pro­pus. Am asistat la o evoluţie semnificativă a de­pozitelor, fapt ce reflectă interesul tot mai mare al clienţilor pentru produse de eco­no­mi­sire competitive. Ne aşteptăm ca aceas­tă ten­dinţă să continue şi în urmă­toarele luni. Având în vedere contextul pie­ţei, ne-am pro­pus ca anul acesta să ne con­cen­trăm cu pre­pon­derenţă pe menţinerea unui porto­fo­liu sănătos şi echilibrat şi pe maxi­mizarea sa­tis­facţiei clienţlor“, a de­clarat Ufuk Tandogan, CEO al grupului Garanti România.