De’Longhi: Fabrica din Cluj a devenit cea mai mare din lume pentru grup. Grupul italian are 2.400 de angajaţi în România

Autor: Cristina Roşca 22.05.2019

Grupul italian De’Longhi, o afacere de familie cu o istorie de peste un secol, care a intrat pe piaţa locală în 2012 prin preluarea facilităţilor de producţie ale Nokia de la Cluj, a investit peste 100 mil. euro în fabrica din România şi va continua să parieze pe dezvoltare.

Unitatea de pro­ducţie a realizat la început doar es­pressoare, însă trep­tat şi-a extins acti­vitatea cu blendere (mixere verticale) şi cu aparate de cafea pentru Nestle.

„Era anul 2012 când am început activitatea de pro­duc­ţie de la Cluj-Na­poca. Au trecut şapte ani de când am preluat fabrica Nokia, care avea la momentul acela 5.000 de salariaţi. Părea imposibil să ajungem la nivelul acela, dar acum suntem în direcţia bună“, spune Massimo Paronitti, director de operaţiuni pentru Europa în cadrul grupului şi directorul fabricii De’Longhi din Cluj.

Grupul De’Longhi a ajuns la un total de 8.500 de salariaţi în întreaga lume, din care 2.400 în România.

Businessul grupului De’Longhi pe plan local a ajuns anul trecut la 1,2 miliarde lei (250 mil. euro) în România, în creştere cu 30% faţă de rezultatul obţinut în 2017.