Platforma Human Finance propune o soluţie de Equity Crowdfunding pentru finanţarea startup-urilor, cu investiţii de până la 100.000 euro

Autor: Roxana Rosu 22.05.2019

Human Finance, o platformă digitală de finanţare care ajută antreprenorii la început de drum să îşi pregătească mai bine start-up-ul pentru a-l prezenta în faţa investitorilor, oferind educaţie de business şi diverse aplicaţii, a depăşit pragul de 1000 de membri, la şase luni de la lansare, şi facilitează investiţii care pot ajunge până la 100.000 euro pentru fiecare proiect.

Platforma a fost înfiinţată de Andrei Dudoiu şi Ionuţ Pătrăhău, doi foşti directori ai Băncii Transilvania, şi antre­prenorul Iulian Pădurariu.

Cei patru propun o nouă soluţie de Equity Crowdfunding, care reprezintă o alternativă de atragere de capital prin platforma Human Finance destinată antreprenorilor bine pregătiţi din punct de vedere financiar şi care dovedesc principii de etică şi transparenţă.

Equity Crowdfunding  se diferenţiază de Crowdfunding-ul clasic prin cedarea de “equity” în schimbul investiţiei în dezvoltare dar şi prin implementarea disciplinei financiare şi transparenţei, foarte necesare următoarelor runde de finanţare destinate scalării.

Alături de mecanismul de Equity Crowdfunding dezvoltat, platforma Human Finance pune la dispoziţia startup-urilor şi un pachet nou de 20 de instrumente digitale destinat educaţiei financiare şi de business, în sprijinul pregătirii pentru finanţare.

Utilizarea în mod activ a aplicaţiilor permite identificarea companiilor cel mai bine pregătite şi conectarea acestora cu finanţatorii adecvaţi, cu ajutorul canalelor de finanţare ale platformei: creditare pentru sume de până la 10.000 euro, Equity Crowdfunding pentru sume de până la 100.000 euro, Business Angels locali pentru până la jumătate de milion de euro şi VC-uri pentru valori superioare.

“ Întâlnirile avute în această perioadă cu startup-urile ne confirmă ceea ce am văzut la antreprenori în cei 20 de ani de banking: educaţia financiară şi de business sunt obstacole în obţinerea finanţării potrivite. Pe de altă parte, conectarea şi apropierea antreprenorilor de cunoştinţele financiare poate fi ajutată prin instrumente noi şi pragmatice. La Human Finance ne-am propus să sprijinim antreprenorii inovativi cu un pachet relevant de aplicaţii digitale şi practice, plus un canal nou de finanţare care să-i pregătească pentru etapele ulterioare de creştere. Democratizăm astfel accesul antreprenorilor la educaţie şi al investitorilor la sectorul inovativ din România”, afirmă Andrei Dudoiu, Co-Fondator Human Finance.