Start în sezonul charterelor: Grecia, Turcia şi Spania sunt destinaţiile vedetă, dar revin şi Tunisia şi Egiptul pe harta zborurilor de vacanţă

Autor: Mirabela Tiron 23.05.2019

Vacanţele pe curse charter reprezintă o piaţă de peste 200 mil. euro anual şi un număr de 300.000 de turişti care aleg astfel de pachete.



Marile agenţii de turism au con­tractat în acest an mai multe locuri pe cursele charter, nişa ce le rotunjeşte sem­nificativ veniturile şi prin care turiştii români a­jung în vacanţă în staţi­uni din Grecia, Turcia sau Spania în se­zo­nul de vară, potrivit unei analize a ZF.

„Pentru vara acestui an am contractat peste 40.000 de locuri pe cursele charter cu plecări din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, Oradea, Arad, Târgu-Mureş, Bacău, Baia Mare, Suceava. Charterele vor pleca spre Turcia, în staţiunile Antalya şi Bodrum, spre insulele greceşti Santorini, Zakynthos, Chania şi Heraklion în Creta, Corfu, Sodos, Samos, Lesbos“, a spus Alin Burcea, proprietarul agenţiei de turism Paralela 45, unul dintre cei mai mari jucători din turism, cu un rulaj de 60 de milioane de euro anul trecut.