Un început de 2019 dificil pentru VIG în România. Creşterea vânzărilor Casco nu a reuşit să compenseze scăderea de peste 50% pe RCA şi de 45% pe property

Autor: Anelis Baciu 23.05.2019

Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), care controlează o cincime din piaţa locală de asigurări prin intermediul a trei companii - Asirom, Omniasig şi BCR Asigurări de Viaţă - a înregistrat în primele trei luni din 2019 o scădere de 21% a primelor brute subscrise la nivel local, până la 116 milioane de euro. Spre comparaţie, la nivel de piaţă subscrierile s-au majorat cu 7% în aceeaşi perioadă.

Reducerea semnificativă a businessului VIG a fost determinată de vânzările mai mici cu 56% pe segmentul RCA şi de declinul cu 45% al vânză­rilor de asigurări property.

După scăderea puternică din primul trimestru, poliţele RCA au trecut pe locul secund ca generator de venituri pentru VIG la nivel local cu o pondere de 21% din totalul pri­melor brute sub­scri­se, echiva­len­tul a 24 milioane de euro. Potrivit informaţiilor din piaţă, declinul businessului cu RCA a venit în principal din reducerea expunerii Asirom pe acest segment, în condiţiile în care vânzările de RCA ale Omniasig au fost mai degrabă în stagnare.