Un salariu pe zi în România: Cât câştigă un contabil-şef: între 1.300 şi 3.000 euro net pe lună

Autor: Adelina Mihai 23.05.2019

„Există variaţii destul de mari între salariile oferite angajaţilor din companii mici sau medii şi mari, dar şi între pachetele oferite celor din companiile româneşti antreprenoriale şi cele multinaţionale. Un contabil-şef într-o fabrică din ţară câştigă 1.500 de euro net pe lună.“



Un contabil-şef în România poate câştiga între 1.300 şi 3.000 de euro net pe lună, în funcţie de industrie, companie şi de dimensiunea acesteia, arată datele firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar APT Resources & Services, parte a Work Service Group.

„Pentru poziţia de contabil-şef, vedem variaţii destul de mari între salariile oferite angajaţilor din companii mici sau medii şi mari, dar şi între pachetele oferite celor din companiile româneşti antreprenoriale şi cele multinaţionale, diferenţe care vin la pachet şi cu responsabilităţi diferite şi cerinţe diferite în ceea ce priveşte expertiza şi competenţele candidatului. De exemplu, un contabil-şef într-o fabrică din ţară câştigă 7.000 lei net (1.500 de euro net - n.red.) pe lună, în timp ce un contabil-şef într-o companie mare, multinaţională, într-unul din oraşele de top din România ajunge la 13.000 de lei net (2.700 de euro net - n. red.) pe lună“, a explicat Sorina Donisa, CEO al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar APT Resources & Services, parte a Work Service Group.