Producătorul belgian de acoperişuri Metigla se aşteaptă la afaceri cu 15% mai mari în 2019, după investiţii în producţie şi depozite

Autor: Alina-Elena Vasiliu 24.05.2019

În 2018, afacerile Metigla au fost de 13,5 mil. euro ♦ Anul acesta, compania are un buget de investiţii de 3,5-4 mil. euro, pentru dezvoltare şi modernizare.



Producătorul belgian de înveli­tori metalice Metigla a vândut în 2018 sisteme pentru învelitori metalice în va­loare totală de 13,5 milioane de euro, în creş­tere cu 16% faţă de anul anterior. Cu un număr me­diu de 93 de angajaţi anul trecut, Metigla a înre­gistrat creşteri pe toate diviziile de produse, dar în special pe cea de industrial, adică pro­duc­ţia de panouri termoizolante cu vată minerală şi profile zincate.

Până anul trecut, compania a purtat numele Coilprofil, însă în vara lui 2018 a trecut printr-un proces de rebranding. Fabrica Metigla se află în localitatea Ceptura, din judeţul Prahova. „Am trecut într-o nouă etapă de dez­vol­tare. În anul 2018, am finalizat prima fază a celui mai amplu program de investiţii de până acum, în valoare de 6 milioane de euro, care se va încheia în 2020“, spune Liviu Mistodinis, directorul general al Metigla.