Erste, Raiffeisen, Banca Transilvania şi BRD sunt cei mai mari administratori de investiţii din România. Doar BRD a crescut în ultimul an

Autor: Liviu Popescu 24.05.2019

Cei mai mari patru administratori de investiţii din România gestionează active nete de 18,6 miliarde de lei la aprilie 2019, adică 85% din totalul pieţei.



Erste, Raiffeisen, Banca Transilvania şi BRD sunt cei mai mari administratori ai fondurilor de investiţii din România în funcţie de activele nete gestionate şi au circa 18,6 miliarde de lei în administrare la finele lunii aprilie din 2019, în scădere cu 10% faţă de aceeaşi lună din anul precedent, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza celor mai recente date ale Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

Erste AM, cel mai mare administrator de fonduri mutuale din România, a înregistrat o scădere de 14% a activelor nete în ultimele

12 luni, de la 7,2 mld. lei la 6,2 mld. lei. Erste are o cotă de piaţă de 28,6%. De altfel şi Raiffeisen AM şi Banca Transilvania AM au înregistrat scăderi ale activelor nete, în timp ce BRD, al patrulea cel mai mare administrator de investiţii din România, a fost pe plus.