Tranzacţie surpriză la bursă. SIF Moldova şi-a vândut toate acţiunile deţinute la Biofarm către SIF Banat-Crişana

Autor: Georgiana Mihalache 24.05.2019

SIF Moldova, care deţinea 11,7% din producătorul de medicamente Biofarm Bucureşti (BIO), a vândut acţiunile către SIF Banat-Crişana la un preţ de 0,33 lei pe acţiune, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul bursei de valori Bucureşti.

În urma tranzacţiei, SIF Banat şi-a majorat pachetul de acţiuni în cadrul Biofarm şi deţine în prezent 36,7%.

În acţionariatul Biofarm mai sunt SIF Muntenia, cu 50,9% din acţiuni, iar restul sunt împărţite de ceilalţi investitori de pe piaţa de capital de la Bucureşti.

Producătorul de medicamente Biofarm Bucureşti (BIO) a înregistrat în primul trimestru din 2019 venituri de 48,6 milioane de lei, în creştere cu 12% faţă de perioada similară a anului anterior, în timp ce profitul s-a majorat cu 46%, până la valoarea de 16,2 mil. lei.

Compania cu 335 milioane de lei capitalizare este unul dintre primii producători români de medicamente şi suplimente alimentare, care deţine şi o fabrică pe piaţa locală.

Preşedintele consiliului de administraţie al Biofarm este Andrei Hrebenciuc, fiul celebrului politician Viorel Hrebenciug.

SIF Banat-Crişana este condusă de Bogdan Drăgoi, fost consilier prezidenţial al preşedintelui Traian Băsescu pe probleme economice şi fost ministru de Finanţe în guvernul Ungureanu.