Grupul Alexandrion a lansat The Iconic Estate, compania de vinuri care deţine 225 de hectare de podgorii şi exportă 40% din producţie

Autor: Dragoş Dinu 24.05.2019

Grupul Alexandrion a lansat joi seară The Iconic Estate, compania care reuneşte sub aceeaşi umbrelă întregul business cu vinuri al casei. Grupul Alexandrion, cel mai mare producător de băuturi spirtoase din România, şi-a dezvoltat portofoliul în ultimii ani organic, dar şi prin achiziţii. Pe segmentul de vinuri, spre exemplu, au fost preluate operaţiunile locale ale grupului britanic Halewood.

"De-a lungul anilor, grupul nostru a făcut achiziţii de succes, integrând cultura şi adoptând filozofia noastră de business. Am integrat operaţiunile Halewood începînd din iunie anul trecut, respectând moştenirea sa, deoarece vinurile produse de acesta de-a lungul anilor au fost bine primite de piaţă şi au fost premiate în mai multe competiţii internaţionale, fiind primul producător de vinuri din România care a primit medalia de aur la "Concours Mondial de Bruxelles", a declarat Stelios Savva, Director General Alexandrion Group.

Marinela Popescu, directorul de marketing al Alexandrion, a anunţat extinderea portofoliului de vinuri cu noi produse şi linii de brand, ca urmare a trendurilor indentificate cu privire la preferinţele shopperului şi consumatorului.

The Iconic Estate produce 3,6 milioane litri anual, adică aproximativ 5 milioane de sticle. Vinăria din Tohani, Gura Vadului, are una dintre cele mai mari pivniţe din regiunea Dealu Mare.

The Iconic Estate a devenit al doilea cel mai mare exportator de vinuri îmbuteliate din România, vinurile fiind livrate în peste 40 de ţări. Astfel, 40% din producţia anuală este exportată.

Etichetele aflate în portofoliul companiei sunt: Rhein Extra, Hyperion, Neptunus, Kronos, Rhea, Theia, Colina Piatra Albă, Byzantium, Prahova Valley, Floare de Lună, Floarea Soarelui, La Umbra, La Crama şi altele.

Pivniţele Rhein & CIE Azuga, parte din The Iconic Estate sunt cea mai veche locaţie unde se produce, fără întrerupere de la înfiinţare (1892) şi până în prezent vinul spumant după o metoda tradiţională din Franţa.

Grupul Alexandrion este liderul de piaţă în producţia şi distribuţia de vinuri şi băuturi alcoolice din România şi este deţinut de Nawaf Salameh.