Cancelarul austriac Sebastian Kurz speră ca partidele de centru să fie întărite în urma alegerilor europarlamentare, nu cele extremiste

Autor: Mircea Olteanu 26.05.2019

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a declarat că speră că partidele de centru, nu cele extremiste, vor ieşi întărite în urma alegerilor europarlamentare, informează agenţia The Associated Press.

Kurz, care a votat duminică la o secţie din Viena, şi-a exprimat speranţa într-o victorie a formaţiunii sale, Partidul Popular (centru-dreapta), în cadrul alegerilor europarlamentare.

În contextul prăbuşirii coaliţiei guvernamentale de la Viena, în urma unui scandal de corupţie în care este implicat un lider al Partidului Libertăţii (extremă-dreapta), fostul partener de coaliţie al Partidului Popular, alegerile europarlamentare reprezintă un test major pentru formaţiunea lui Kurz.

Indiferent de rezultat, Kurz se va confrunta luni cu o moţiune de cenzură depusă de opoziţia din Parlamentul de la Viena, ce are putea să treacă în condiţiile în care social-democraţii şi Partidului Libertăţii au semnalat că vor vota în favoarea demiterii premierului.