Ce vor locuitorii din Dolj de la viitori europarlamentari: Drumuri asfaltate, salarii şi pensii

Autor: Carmen Dumitrescu Rusan 26.05.2019

Salarii, pensii şi drumuri asfaltate - acestea sunt aşteptările doljenilor care au venit, duminică, la vot, pentru a-i alege pe viitorii europarlamentari. Despre referendum, oamenii au spus că votează, dar nu prea înţeleg despre ce e vorba.

Zeci de persoane au votat pe listele suplimentare în judeţul Dolj. În Craiova au votat oameni din Bucureşti, Caraş-Severin, Olt, Mehedinţi, Vâlcea şi chiar din Mureş şi Ploieşti. O parte dintre cei care s-au prezentat la urne au spus că de la viitorii europarlamentari aşteaptă salarii şi pensii mai mari şi asfaltarea drumurilor. În privinţa referedumului, au fost votanţi care au spus că nu au înţeles întrebările.

La primele ore ale zilei de duminică, secţiile de votare organizate la Liceul Tehnologic „George Bibescu” din Craiova, mai mult de jumătate din cei care au venit la votare erau din alte judeţe.

„Sunt veniţi din afară, sunt în tranzit pe raza judeţului Dolj. Au venit de la Ploieşti, din Mureş. Au spus că erau veniţi aici la o nuntă. Sunt şi cetăţeni din Dolj care au venit aici din comunele Breasta, Leamna, Rojişte, Bratovoieşti", a spus Luminiţa Nicola, preşedintele unei secţii de votare de la Liceul tehnologic „George Bibescu" din Craiova.

Cei care aşteaptau la rând au spus că votează pentru un trai mai bun.

„Am venit pentru ce aşteaptă tot românul, un trai mai bun. Voi vota pentru europarlamentare, că după acest vot cei aleşi ne vor asigura ceea ce au promis. Pentru referedum nu cred că voi vota, că nu ştiu ce va urma şi cum se va aplica rezultatul votului", a spus unul din votanţi.

La Şcoala Gimnazială „Alexandru Macedonski” din Craiova, la secţiile de votare 89-91, preşedinţii secţiilor de votare au spus că au votat pe liste suplimentare persoane din Bucureşti, Vâlcea, Balş şi Slatina.

Votanţii au aşteptat, aici, mai mult de un sfert de oră să ajungă la urne.

„Aştept să votez pentru europarlamentare, pentru pensii şi salarii mai mari şi pentru asfaltarea drumurilor. La referendum nu votez. Este o cheltuială prea mare şi nu înţeleg ce a vrut preşedintele", a spus Stan Iacob, în vârstă de 70 de ani.

În comuna Işalniţa, aflată la 13 kilometri de Craiova, au fost formulate 160 de solicitări pentru urna mobilă. Alte câteva sute de persoane au votat pe listele suplimentare.

„Pe listele suplimentare avem 200 de persoane pentru europarlamentare şi 70 pentru referendum. Sunt din Dolj, Olt şi Gorj", a spus preşedintele Secţiei 386 din Işalniţa.

La fiecare secţie de votare aşteptau zeci de persoane, atât tineri cât şi vârstnici.

„Votăm să fie mai bine. Votăm şi la referendum. Am o problemă. Cred că întrebările ar fi trebuit să fie mai simple, mai pe înţelesul ţăranului”, a spus Victor Pătranu, unul dintre votanţi.

Până la ora 16.00, în judeţul Dolj, pentru referendumul pe justiţie prezenţa urne era de 28,30, iar la europarlamentare 34%.